reklama

Recepty na zabijačku: Pochutnejte si třeba na báječných skřivanech na niti

Škvarkové miniplacky

Co budete potřebovat:

  • 350 g škvarků
  • 1 kostička droždí
  • 70 g másla
  • 1 lžička cukru
  • 300 ml polotučného mléka
  • 1 vejce
  • Lžička soli
  • 325 g hladké mouky
  • 325 g polohrubé mouky
  • Kmín na posypání

Postup

  1. Škvarky nasekáme najemno a smícháme se 150 g hladké mouky. Zakryjeme fólií a dáme do lednice.
  2. Droždí rozdrobíme a smícháme se 100 ml vlažného mléka a lžičkou cukru. Necháme vzejít kvásek.
  3. Zbylou mouku smícháme ve větší míse s kváskem, přidáme zbytek mléka, vmícháme změklé máslo, sůl a vypracujeme těsto. Necháme vykynout (cca 1 hodina) a těsto vyklopíme na pomoučněný vál. Zapracujeme rozemleté škvarky a rozválíme, těsto přehněteme a znovu rozválíme na 1 cm tlustou placku. Pomocí skleničky o průměru 5-6 cm vykrojíme kolečka, potřeme je rozkvedlaným vejcem a nožem do nich uděláme mřížky. Posypeme kmínem a dáme do předehřáté trouby (180 °C). Pečeme dozlatova zhruba 10-15 minut a necháme vychladnout.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama