reklama

Dva nejzásadnější pokrmy, které dokáží očistit tělo. Recept na mungo polévku a kičarí

Kičarí

Ingredience

  • 2-3 polévkové líce ghí
  • 1/2 hrnku fazolí mungo (předem namočené nebo naklíčené) či červené čočky
  • 1 hrnek rýže basmati
  • až 6 hrnků vody - výslednou konzistenci si určujeme sami
  • 1/2 čajové lžičky semínek černé hořčice - celé
  • 1/2 čajové lžičky římského kmínu - celý
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • 1 čajová lžička římský kmín mletý
  • 1 čajová lžička koriandr mletý
  • 5 cm čerstvého zázvoru

Postup

  1. Připravíme si hrnec s tlustým dnem a rozehřejeme ghí. Vhodíme hořčičná semínka a římský kmín, a až začnou praskat, přidáme kurkumu a na kostičky pokrájený zázvor. Zamícháme. 
  2. Přidáme propláchnutou rýži a červenou čočku či mungdal, zamícháme, zalijeme vodou, zakryjeme a přivedeme k varu. Vaříme cca 30 minut.
  3. Pět minut před dovařením osolíme a přidáme mleté koření (koriandr a římský kmín).

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama