1/2 hrnku fazolí mungo (předem namočené nebo naklíčené) či červené čočky
1 hrnek rýže basmati
až 6 hrnků vody - výslednou konzistenci si určujeme sami
1/2 čajové lžičky semínek černé hořčice - celé
1/2 čajové lžičky římského kmínu - celý
1 čajová lžička kurkumy
1 čajová lžička římský kmín mletý
1 čajová lžička koriandr mletý
5 cm čerstvého zázvoru
Postup
Připravíme si hrnec s tlustým dnem a rozehřejeme ghí. Vhodíme hořčičná semínka a římský kmín, a až začnou praskat, přidáme kurkumu a na kostičky pokrájený zázvor. Zamícháme.
Přidáme propláchnutou rýži a červenou čočku či mungdal, zamícháme, zalijeme vodou, zakryjeme a přivedeme k varu. Vaříme cca 30 minut.
Pět minut před dovařením osolíme a přidáme mleté koření (koriandr a římský kmín).