reklama

Nejlepší snídaňový start dne: Obilné kaše se spoustou ovoce

Ovesná kaše se skořicovovanilkovým ghí (2 porce)

Ingredience

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • ½ hrnku směsi ořechů
  • ½ hrnku mléka
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce ghí se skořicí a vanilkou (například České ghíčko)
  • voda na zalití vloček a ořechů
  • ovoce na ozdobení

Postup

  1. Ovesné vločky večer zalijeme vodou, aby byly ponořené, a necháme je přes noc namočené.
  2. V další misce namočíme nasekané ořechy (vlašské, lískové, mandle…).
  3. Ráno vodu z ořechů slijeme, ořechy přidáme k vločkám a vše zahříváme společně s trochou mléka (může být kravské i rostlinné) na mírném ohni a za stálého míchání asi 5 minut.
  4. Na závěr osladíme medem, polijeme ghí se skořicí a vanilkou a dozdobíme ovocem, které máme k dispozici. Může to být mango, meloun nebo obyčejná jablka.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama