reklama

Jde to i bez masa: Tato vegetariánská jídla budete milovat

Salát z hráškových výhonků a granátového jablka

Ingredience

  • 1 zralé avokádo
  • 50 g hráškových výhonků
  • ½ menšího granátového jablka
  • 125 g salátu - polníčku, rukoly, nebo mesclunu

Na zálivku:

  • 6 lžic olivového oleje
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 lžíce medu
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Postup

Nejdříve si připravím zálivku. Olivový olej, šťávu z citronu a med dám do misky a pořádně prošlehám. Zálivku pak ještě dochutím solí a čerstvě namletým pepřem.

Avokádo si nakrájím na silnější plátky a ty pak ještě přepůlím. Hráškové výhonky pokrájím na třetiny a vyloupu si zrníčka z granátového jablka.

Do mísy nasypu listy salátu a přidám avokádo, výhonky a polovinu zrníček z granátového jablka. Pak zaliju salát zálivkou a důkladně ho promnu mezi prsty. Navrch nasypu zbylá zrníčka.

Recept z bjukitchen.cz

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama