Ingredience
Na kari:
Na servírování:
Postup
Do rýžovaru nebo vaší oblíbenou metodou dejte vařit všechnu rýži. Rozehřejte si na velké wok pánvi tuk a na něm orestujte cibulku doměkka. Přidejte česnek, kurkumu a red curry pastu. Pokud vaříte pro děti, dejte tak maximálně dvě lžíce pasty, ale pokud máte rádi pikantnější curry, dejte klidně více. Přidejte zázvor a chvíli restujte, aby se uvolnily všechny chutě a koření se rozvonělo.
Do woku přidejte propláchnutou čočku. Podlijte horkou vodou tak, aby bylo nad ní ještě 1 cm vody a vařte za občasného míchání. Případně přidejte vodu podle potřeby, pokud se příliš odpaří. Mezitím si připravte a očistěte zeleninu. Když už je čočka téměř měkká, přidejte rybí omáčku, kokosovou smetanu, hrubě pokrájenou zeleninu tak, aby se příliš nerozvařila. Tedy zelené fazolové lusky jako první a po chvíli mrkev na větší kousky. Například květák či brokolice by měl jít až na závěr a vařit se tak dvě až tři minuty maximálně.
Když je zelenina téměř hotová, kari ochutnejte a případně jej dosolte rybí omáčkou nebo třeba lehce dořaďte vodou, je-li příliš husté. Můžete servírovat! To, co nasypete navrch, je taková třešnička na dortu, která ale dokáže velmi ovlivnit finální chuť i dojem. Já na toto kari vždy přidávám smažený česnek, kešu oříšky (ty můžete v kari i vařit) a popřípadě čerstvý koriandr, když ho zrovna mám.
Recept z kitchenette.cz
Centrum.cz | Atlas.cz 1999 – 2024 © Economia, a.s. | O nás | Všechny služby | Volná místa
Inzerce | Služby firmám | Všeobecné podmínky | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Zpracování osobních údajů | Audiovizuální mediální služby | Nápověda
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.