Ingredience
na lívance:
na bylinkové máslo:
Postup
Připravte si bylinkové máslo smícháním všech ingrediencí a dejte jej vychladit do lednice.
Čerstvý špenát spařte vroucí vodou, nechte okapat, lehce vyždímejte a nasekejte na menší kousky. Mražený špenát nechte rozmrznout, vyždímejte a nasekejte na menší kousky. Na pánvi si rozpusťte máslo a na něm orestujte jarní cibulku krájenou na jemné plátky do měkka a odstavte.
Připravte si těsto smícháním kefíru, vejce, pohankové mouky, pšeničné mouky, soli, sody na pečení a prášku do pečiva. Přidejte jarní cibulku, 2/3 jemně nasekané petrželky, kůru z citrónu, špenát. Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte i trochu chilli. Pozor, těsto nepřepracujte, lívance by pak byly zbytečně hutné.
Lívanečky smažte do zlata z obou stran na střední výkon na pánvi s trochou másla a olivového oleje vhodného na smažení. Než usmažíte všechny lívanečky, můžete hotové ukládat na talíř do lehce nahřáté trouby, aby Vám ostatní mezitím nevystydly.
Hotové lívanečky servírujte k snídani nebo jako součást pestrého brunche s bylinkovým máslem jako přílohu například k vegetariánským jídlům, hummusu, ztracenému vejci, salátu.
Recept z kitchenette.cz
Centrum.cz | Atlas.cz 1999 – 2024 © Economia, a.s. | O nás | Všechny služby | Volná místa
Inzerce | Služby firmám | Všeobecné podmínky | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Zpracování osobních údajů | Audiovizuální mediální služby | Nápověda
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.