reklama

Jde to i bez masa: Tato vegetariánská jídla budete milovat

Krémová polenta s hráškem a tempehem

Ingredience

  • 100 g instantní polenty
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • horká voda podle potřeby
  • 100 ml rostlinné smetany
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky drceného černého pepře
  • 200 g uzeného tempehu
  • 250 g čerstvého nebo mraženého hrášku
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • sůl a pepř na dochucení
  • řeřicha na ozdobení

Postup

Zeleninový vývar přiveďte k varu. Poté do něj vsypte polentu, promíchejte a vařte 15 minut na mírném ohni. Polenta zhoustne na kaši už během prvních pár minut, ale v tuhle chvíli ještě není hotová, vařte ji aspoň tu čtvrthodinku. Použijte hrnec s tlustým dnem a přilévejte horkou vodu nebo vývar, pokud se polenta přichytává a houstne.

Mezitím nakrájejte tempeh na plátky a na oleji orestujte dozlatova. To samé udělejte s hráškem. Podle chuti osolte a opepřete.

Hotovou polentovou kaši osolte, opepřete a zjemněte smetanou. Podávejte s opečeným tempehem a hráškem. Na závěr ozdobte řeřichou.

Recept z inspiredkitchen.cz

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama