reklama

Jde to i bez masa: Tato vegetariánská jídla budete milovat

Vegetariánský boršč

Ingredience

  • 1l zeleninového nebo masového vývaru
  • 1/4 hlávky bílého či červeného zelí (pokrájeného na menší kousky)
  • 3 mrkve (očištěnou, nakrájenou na menší kousky)
  • 1 malá řepa (očištěná, nakrájená na menší kousky)
  • 1 petržel nebo lépe pastinák (očištěnou, nakrájenou na menší kousky)
  • 2-3 řapíky celeru (pokrájené na 0,5 cm plátky)
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • pár snítek tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžíce přepuštěného másla nebo slunečnicového oleje
  • 250 g suchých fazolí (uvařených)
  • 1 konzerva nakládaných rajčat
  • řasa kombu
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • zakysaná smetana nebo alternativa na servírování

Postup

Ve větším hrnci si rozpusťte máslo a na něm orestujte do měkka cibuli krájenou na malé kostičky. Přidejte propasírovaný nebo pokrájený česnek a ještě chvilku restujte. Nyní přidejte pokrájenou zeleninu. Tedy mrkev, petržel, řepu, zelí a zalijte vývarem. Vývar lehce osolte, popřípadě i opepřete. Přidejte do něj kousek řasy kombu, pár snítek tymiánu, bobkový list, uvařené fazole a konzervovaná rajčata.

Vařte dokud nebude zelenina příjemně na skus. Pokud se řasa kombu nerozpadla na malé kousky, vylovte ji a pokrájejte na menší čtverečky. Pokrájenou vložte zpět do polévky. Servírujte se zakysanou smetanou.

Recept z kitchenette.cz

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama