reklama

Jde to i bez masa: Tato vegetariánská jídla budete milovat

Tofu v teriaki omáčce

Ingredience

na omáčku:

  • 4 cm čerstvého zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená chilli paprička
  • 1 dcl sójové omáčky
  • 4 lžíce medu
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 dcl vody

na zbytek:

  • 300 g čerstvého bílého tofu
  • 300 g širokých rýžových nudlí
  • 300 g brokolice
  • 1/2 okurky
  • 1 limetka
  • černý a bílý sezam 

Postup

Zázvor, česnek a chilli papričku nakrájejte najemno. Spolu s ostatními ingrediencemi na omáčku rozmíchejte metličkou v míse. Dejte do menšího hrnce a 5 minut povařte na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne. Nechte vychladnout.

Tofu vylisujte, abyste ho zbavili přebytečného nálevu. Pak vložte do omáčky a marinujte aspoň 20 minut. Namarinované tofu dejte do pekáče i se zbytkem omáčky a pečte 20 minut na 180 °C.

Recept z inspiredkitchen.cz

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama