Tofu v teriaki omáčce
Ingredience
na omáčku:
- 4 cm čerstvého zázvoru
- 3 stroužky česneku
- 1 červená chilli paprička
- 1 dcl sójové omáčky
- 4 lžíce medu
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce sezamového oleje
- 3 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 dcl vody
na zbytek:
- 300 g čerstvého bílého tofu
- 300 g širokých rýžových nudlí
- 300 g brokolice
- 1/2 okurky
- 1 limetka
- černý a bílý sezam
Postup
Zázvor, česnek a chilli papričku nakrájejte najemno. Spolu s ostatními ingrediencemi na omáčku rozmíchejte metličkou v míse. Dejte do menšího hrnce a 5 minut povařte na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne. Nechte vychladnout.
Tofu vylisujte, abyste ho zbavili přebytečného nálevu. Pak vložte do omáčky a marinujte aspoň 20 minut. Namarinované tofu dejte do pekáče i se zbytkem omáčky a pečte 20 minut na 180 °C.
Recept z inspiredkitchen.cz