Salát s fazolkami a vejcem (4 osoby)
View this post on Instagram
Mě by zajímalo, jestli jste dělali doma tradičně vajíčka.? Protože u nás, kde bydlíme, se koledovat už pár desítek let nechodí, ale i tak každý rok vajíčka děláme. Takže karanténa nekaranténa, Velikonoce u nás bez vajíček neexistují. A pokud se i u vás najde pár vajíček natvrdo, mám tu další tip, co s nimi. Tenhle salát si asi dneska u nás zopakujeme, protože je to skvělé odlehčené hlavní jídlo a upřímně po těch všech beráncích, mazancích, jidáškách, nádivkách a neustálém pečení kváskového chleba, by to chtělo pár dní lehčí stravu. A koneckonců, můžete si vajíčka uvařit třeba jen kvůli tomuhle salátu. Že jo!? Mějte krásný den moji! #velikonoce #kitchenettehome #easter #leftovers #sneztovejce #egg #egghunting #foodphotography #foodblogfeed
A post shared by Marketa Pavleje (@kitchenettehome) on
Lehký jarní salát podle blogerky Kitchenette vám zabere pouhých 20 minut času.
Ingredience
Salát:
- salát dle výběru
- 1/4 malého červeného zelí
- 16 brambor grenaille
- 150 gramů fazolových lusků
- 1 šalotka na plátky
- 4 vejce natvrdo, nakrájená na plátky
- 4 nakládané artyčoky a kopr
Dresink:
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 3 lžíce panenského olivového oleje
- 2 lžíce jablečného octa
- 2 lžíce javorového oleje
- sůl
Postup
- Omyté brambory uvařte a na posledních pár minut přidejte omyté a odstopkované fazolky.
- V míse pak smíchejte vychladlé brambory, fazolky, salát, zelí na nudličky a další ingredience.
- Vše zalijte dresinkem a promíchejte. Vajíčka a kopr přidejte navrch.