Fazolová s rajčaty (4 porce)
Ingredience
- 1 plechovka bílých máslových fazolí
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 2-3 sušená rajčata
- 1 střední cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- himálajská sůl
- šťáva z půlky citronu
Zdroj: Kuchařka Mami, dáš dobrotu?
Postup
- Pokrájejte cibuli a česnek a ve větším hrnci na lžíci oleje orestujte dozlatova.
- Poté zalijte vodou, přidejte lahůdkové droždí, fazole, rajčata, popřípadě i kvalitní zeleninový bujon a vařte cca 20 minut.
- Hotovou polévku rozmixujte tyčovým mixérem do hladkého krému.
- Do polévky přilijte šťávu z půlky citronu, která zvýrazní chuť zeleniny.
- Rozdělte ji na talíře, zakápněte kvalitním olejem a posypte sušenými rajčaty.
Tip: Polovinu obsahu plechovky fazolí si nechte stranou a celé fazole přidejte až do rozmixovaného krému.