reklama

Naučte děti udělat polévky či cookies. Tyto recepty zvládnou i ti nejmenší

Cuketová polévka (4 porce)

Ingredience

  • 250 g mladé cukety
  • 1 středně velký brambor
  • 1 kedlubna
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • ½ lžičky černé soli
  • 1-2 lžíce kokosové smetany
  • himálajská sůl dle chuti
  • šťáva z půlky citronu

Postup

  1. Pokrájejte cuketu na menší kousky a ve větším hrnci na lžíci oleje orestujte do zlatova.
  2. Orestovanou zeleninu zalijte vodou, přidejte lahůdkové droždí, popřípadě i kvalitní zeleninový bujon a vařte do jejího změknutí. Většinou to trvá cca 20 minut.
  3. 3. Hotovou zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem do hladkého krému.
  4. 4. Do polévky přilijte šťávu z půlky citronu, která zvýrazní chuť zeleniny a zjemněte ji trochou kokosové smetany.
  5. 5. Rozdělte ji na talíře, zakápněte kvalitním olejem a posypte mletými lněnými nebo jinými semínky.

Tip: Z mladé cukety škrabkou seřízněte pár plátků a opečte je v pánvi na trošce oleje dozlatova. Dozdobte jimi talíř s polévkou.

Zdroj: Kuchařka Mami, dáš dobrotu? 

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama