reklama

Co s cuketami a lilkem? Upečte si z nich pizzu nebo udělejte závitky

Cuketové rizoto (4 osoby)

Ingredience

  • 300 g rýže
  • 3 malé cukety
  • 1 malá cibule
  • 1 lžíce másla
  • zeleninový vývar
  • 150 g sýru parmezán
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Na másle orestujte najemno nakrájenou cibuli, přidejte rýži a krátce ji opražte. Poté ji zalijte vývarem a nechte vařit.
  2. Vývar postupně přilévejte tak, jak se bude vstřebávat.
  3. Osolte a opepřete.
  4. Cukety nakrájejte na kostičky a přidejte je k rýži asi v polovině vaření.
  5. Když je rýže uvařená, odstavte pánev z plotny a vmíchejte do rizota parmezán a trochu vývaru.
  6. Podávejte posypané hoblinkami parmezánu.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama