reklama

Lehká a zdravá jídla podle výživových poradců

Rizoto se zeleninou

Ingredience: 

  • 1 hrnek rýže
  • 2 hrnky vody
  • 1 zeleninový bujón
  • 200 g vařeného nebo pečeného masa
  • 50 g hrášku
  • 2 mrkve
  • ½ žluté papriky
  • 1 lžíce červené papriky
  • pepř
  • 2 lžíce oleje
  • strouhaný sýr
  • kyselá okurka

Postup

  1. Zeleninu a maso nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji.
  2. Přidáme papriku, krátce orestujeme, zasypeme propláchnutou rýží a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme, promícháme a pod poklicí pečeme 20 minut v troubě.
  3. Před podáváním posypeme sýrem a podáváme s kyselou okurkou.

autorka receptu dietoložka Karolína Hlavatá, zdroj www.vimcojim.cz

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama