Máslové kuře s hráškem a rýží s kukuřicí (4 osoby)
Ingredience:
- 600 g kuřecích prsou
- 120 g přepuštěného másla
- 200 g mraženého hrášku
- 3 čajové lžičky hladké mouky
- 200 ml drůbežího vývaru
- sůl
- pepř
- 2 lžíce sójové omáčky
Příloha:
- 150 g vařené rýže, 50 g mražená kukuřice/1 osobu
Postup
- Kuře nakrájíme na proužky a orestujeme ze všech stran na přepuštěném másle. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a necháme povařit.
- V malém množství vody rozmícháme mouku a sójovou omáčku. Zahustíme kuře, a ještě krátce povaříme.
- Vmícháme rozmražený hrášek.
- Podáváme s rýží smíchanou s rozmraženou kukuřicí.
autorka receptu dietoložka Karolína Hlavatá, zdroj www.vimcojim.cz