reklama

Levné, snadné a výborné recepty na domácí hořčice a marinády. Grilujte jak šéf!

Citronová hořčice

  • 100 gramů hořčičného semínka
  • 160 mililitrů vody
  • 2 lžíce octa
  • 3 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička citronové šťávy
  1. Všechny suroviny dejte do mísy a důkladně promíchejte. Směs pak nechte aspoň přes noc v lednici.
  2. Další den ji rozmixujte (jemnost směsi záleží na vašich preferencích) a nechte opět 24 hodin odpočívat v chladničce.
  3. Skladujte ji v uzavíratelné sklenici ideálně v chladu.
  4. Pozor, čerstvě připravená hořčice je hodně pikantní. Dejte ji pár dní na rozležení, ostrý říz trochu poleví.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama