reklama

Veganství jen pro šílence? Inspirujte se těmito recepty, zaručeně si je oblíbíte

Bramboráky (4 osoby)

Ingredience

  • 1 kilo brambor
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 3 až 4 prolisované stroužky česneku
  • 4 lžíce majoránky
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • rostlinný olej na smažení

Postup

  1. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme. V míse je pak smícháme s hladkou moukou, česnekem, majoránkou, solí a pepřem.
  2. V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje na střední teplotu. A těsto smažíme tak, aby bylo rozprostřeno rovnoměrně a placka měla zhruba půlcentimetrovou tloušťku. 
  3. Bramboráky necháme z obou stran osmažit do křupava. Podáváme samotné, se zeleninou nebo s kyselým zelím.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama