reklama

Veganství jen pro šílence? Inspirujte se těmito recepty, zaručeně si je oblíbíte

Krém z červené čočky (6 osob)

Ingredience

  • 4 cibule
  • 4 mrkve
  • 2 velké stroužky česneku
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 200 mililitrů rajčatového protlaku
  • 500 gramů krájených rajčat
  • kilo červené čočky
  • 2 litry vody
  • olivový olej
  • sůl

Postup

  1. Nejdřív oškrábeme mrkev a nastrouháme ji nahrubo. Cibulku si nakrájíme najemno a oloupeme česnek.
  2. V hrnci rozpálíme olej, stáhneme plamen a přidáme cibulku a mrkev, které opečeme dozlatova. Ke směsi přidáme prolisovaný česnek, kurkumu, římský kmín a protlak.
  3. Koření necháme rozvonět asi minutu a pak přidáme pasírovaná rajčata, propláchnutou čočku a vodu. Pořádně všechno promícháme, osolíme a necháme asi 20 minut vařit. Během vaření je potřeba kontrolovat, jestli je v hrnci dost tekutiny. Pokud ne, přidáme ještě vodu.
  4. Čočka by měla být měkká, ale malinko křupnout. Na závěr dochutíme solí. Hotovou polévku rozmixujeme v mixéru.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama