reklama

Nadýchané jako od babičky. Sedm receptů na beránky, které se vám letos povedou

Medový beránek

Ingredience

  • 180 g cukru
  • 130 g rostlinného tuku
  • hrst hrozinek
  • 3 lžíce lučního medu (např. Medokomerc)
  • 110 ml mléka
  • hrst nasekaných mandlí
  • 40 dkg polohrubé mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 4 vejce

Postup

  1. Žloutky ušleháme s máslem a cukrem do pěny, pomalu přidáme vlažné mléko s rozmíchaným medem.
  2. Přidáme tuhý sníh z bílků a nakonec mouku s rozmíchaným práškem do pečiva, mandlemi a hrozinkami.
  3. Pečeme ve vymazané a hrubou moukou vysypané formě při střední teplotě asi 45 minut.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama