Jarní sekaná s vejcem
Ingredience
- 2 lžíce ghí
- 1 kg krůtího mletého masa
- 1 střední červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 hrst najemno nasekané natě jarní cibulky
- 1 hrst nasekaného čerstvého koriandru
- 1 hrst nasekané pažitky
- 3 vejce
- 1 lžíce římského kmínu
- 4 vařená vejce (vařená po dobu 6 minut)
- 1 lžička hořčice bez cukru
- sůl
Postup
Troubu předehřejeme na 180 °C. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a na pánvi s rozehřátým ghí je na mírném plameni restujeme dozlatova. Do větší mísy vložíme maso, orestovanou cibuli s česnekem, bylinky, římský kmín, sůl, hořčici a 3 vejce a vše důkladně promícháme. Do chlebové formy o velikosti 30 x 10 cm vložíme polovinu směsi, poté do prostředka vyskládáme uvařená vejce do řady a překryjeme je zbytkem směsi, kterou prsty opatrně přimačkáváme k vejcím a spodní vrstvě. Sekanou vložíme do trouby a pečeme po dobu 45 - 50 minut. Hotovou sekanou nakrájíme a podáváme společně se zeleninovým pyré.
Recept: cukrfree.cz