reklama

15 jarních receptů, které vám dodají inspiraci: Co uvaříte o víkendu vy?

Zapečené batáty s tuřínem

View this post on Instagram

Zapečené batáty s tuřínem od @dostdobra.cz Recept na celý pekáč 100g špeku nebo slaniny 2 cibule 1kg tučnějšího mletého masa (vepřové nebo hovězí) konzerva loupaných rajčat (400g), případně můžete použít zralá čerstvá rajčata cca 500g čerstvý nebo sušený rozmarýn, provensálské koření utřený nebo rozmačkaný česnek 6 velkých stroužků Obří tuřín nebo dva menší tuříny, případně 4 vodnice, celkem cca kilo batáty 500g (případně můžete dát jen tuřín tím to bude mít méně sacharidů, jejich chuť byla ve finále velmi podobná) sýr na posypání cca 200g ( nemusí být) Nejprve jsem na špeku orestovala 2 střední cibule (jednu červenou jednu normální) a přidala jsem mleté maso, v našem případě vepřové a bylo moc dobré ale můžete i hovězí nebo kombinaci, mělo by být trochu tučnější. Potom jsem přidala jednu konzervu loupaných rajčat a 4 snítky rozmarýnu, sůl a pepř. Nakonec jsem přidala rozmačkaný česnek. Lehce orestovanou směs (tak aby maso nebylo syrové) jsem dala do pekáče. Vedle jsem si uvařila jeden obří tuřín a velkou batátu, (vařte nakrájené na kostičky se solí) tuřín to chce vařit tak aby byl už takový al dente cca 8 min asi, batáty mohou být spíše tvrdé vařila jsem je jen asi 3 minuty, ( nejdřív jsem vaříla tuřín, ten jsem vyndala děrovanou lžící a pak jsem do stejné vody hodila na chvilku ty batáty) celé jsem to potom promíchala v pekáči a dala na 180 stupňů ještě na cca 20 - 30 min do zlatova péct. Na posledních 5-10 minut jsem přidala nastrouhaný sýr. My jsme měly herold ale lepší by byl podle mě např. chedar 🙂 ale i bez sýra to bylo super. Tak případně dobrou chuť.

A post shared by CUKRFREE & Low Carb Recepty (@cukrfreerecepty) on

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama