reklama

Hlavně s čokoládou a nasladko. Děti potěšte vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Palačinkový dort s jahodami a kešu krémem

Ingredience

Palačinky

  • 600 ml rostlinného mléka (např. sójové nebo ovesné)
  • 250 g hladké pšeničné mouky (část můžeme nahradit špaldovou)
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • špetka soli
  • olej na smažení

Náplň

  • 200 g kešu ořechů namočených přes noc
  • 500 g sójového jogurtu (můžete použít natural nebo vanilkový)
  • 130 g moučkového cukru
  • 90 g kokosového oleje
  • šťáva z jednoho citronu
  • oblíbená marmeláda
  • čerstvé jahody

Postup

  1. Rostlinné mléko vyšleháme s moukou, cukrem a špetkou soli a na rozpálené pánvi potřené olejem smažíme tenké palačinky.
  2. Pro přípravu krému přecedíme kešu ořechy a rozmixujeme je s jogurtem, cukrem, kokosovým olejem a citronovou šťávou na hladký krém. V případě potřeby ochutíme citronovou šťávou či cukrem.
  3. Krém necháme 2-3 hodiny odpočinout v lednici.
  4. Na hotové palačinky dáváme jemnou vrstvou marmelády, krém a nakrájené jahody a vyskládáme dort. Ozdobíme čerstvým ovocem či šlehačkou z kokosového mléka. 

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama