reklama

Hlavně s čokoládou a nasladko. Děti potěšte vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Kynuté skořicové rolky

Ingredience 

Těsto

  • 400 g hladké mouky (část můžeme nahradit celozrnnou či špaldovou)
  • 250 ml rostlinného mléka
  • 45 g rostlinného másla
  • ½ kostky droždí
  • 2 lžíce cukru
  • špetka soli

Náplň

  • 50 g rostlinného másla
  • 100 g cukru
  • 40 g nasekaných vlašských ořechů
  • 1 lžíce skořice

Postup

  1. Nejdříve si v misce rozdrobíme droždí, přidáme přibližně 100 ml vlažného rostlinného mléka, lžíci cukru a promícháme. Posypeme lžičkou mouky a necháme vzejít kvásek.
  2. Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, rozpuštěné rostlinné máslo a kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout přibližně jednu hodinu.
  3. Z rozpuštěného rostlinného másla, cukru, ořechů a skořice připravíme náplň.
  4. Na pomoučené pracovní desce vyválíme z vykynutého těsta obdélník, který rovnoměrně potřeme náplní. Těsto zatočíme a nakrájíme na 10 až 12 šneků, které dáme do formy vystlané pečícím papírem.
  5. Necháme ještě 15 minut kynout pod utěrkou a vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C. Před pečením můžeme rolky potřít rozpuštěným rostlinným margarínem.
  6. Pečeme asi 25 minut, až rolky zezlátnou. Vystydlé rolky můžeme polít polevou z moučkového cukru a rostlinného mléka.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama