reklama

Hlavně rychle po ruce. Nejlepší obědy, které se hodí do krabiček s sebou do práce

Tuňákový salát s chřestem

Ingredience

  • svazek chřestu
  • 1 avokádo
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 červenou cibuli
  • svazeček pažitky
  • špetka mleté hořčice
  • lžička oleje
  • sůl a ocet podle chuti

Postup

  1. Povařte špičky chřestu v osolené vroucí vodě asi 4 minuty. Pak je sceďte a ponořte do studené vody.
  2. Na kousky nakrájejte avokádo a potřete ho citronovou šťávou, aby nečernalo.
  3. Jednu červenou cibuli nakrájejte na tenké proužky a najemno nasekejte svazeček pažitky.
  4. Připravte si zálivku smícháním šťávy z jednoho citronu, na špičku nože mleté hořčice, oleje, octa a soli.
  5. Do misky dejte směs listových salátů, chřest, avokádo, cibuli, pažitku, dobře scezené kousky tuňáka a několik vlašských ořechů. Zálivku přidejte až těsně před jídlem. 

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama