reklama

Gurmánské cestování: Jednoduché recepty jako z dovolené

Plněná mexická tortilla (4 osoby)

Ingredience

  • 4 listy červené čekanky
  • 4 tortilly
  • 1/2 salátové okurky
  • 8 listů salátu Lolo Biondo
  • 250 g kuřecích prsou
  • 1 velké rajče

Na obalení

  • hladká mouka 
  • strouhaná houska
  • 1 vejce 

Omáčka

  • 2 stroužky česneku 
  • 4 lžíce majonézy 
  • 1/2 lžičky ostré hořčice
  • 2 lžíce kečupu 
  • mletý černý pepř 
  • sůl
  • olej

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Nejdříve si připravíme majonézový dip: česnek oloupeme, prolisujeme a promícháme s majonézou, kečupem a ostrou hořčicí. Omáčku osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet.
  2. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájíme na menší hranolky, osolíme a obalíme v mouce, vejci a strouhance. Obalené maso osmažíme na oleji dozlatova a uchováme v teple.
  3. Listy kadeřavého salátu omyjeme a osušíme. Čekanku očistíme a natrháme na kousky. Omytou okurku a rajče nakrájíme na plátky. Jarní cibulku jemně nasekáme.
  4. Tortilly zvlhčíme vodou a ohřejeme v mikrovlnné troubě nebo na pánvi. Každou placku slabě potřeme kečupem a poklademe salátem. Na listy navršíme omáčku, kterou posypeme cibulkou a rozložíme na ni smažené kousky kuřete. Nakonec klademe čekanku, rajčata a plátky okurek.
  5. Horké tortilly zespodu částečně přehneme a boční strany srolujeme. Tortilly plněné kuřecím masem a zeleninou s ochucenou omáčkou podáváme jako vydatnou svačinu nebo lehkou večeři.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama