reklama

Došlo droždí? Vyrobte si ho z brambor a piva. Je z něj pak výborné pečivo i chleba

  • 270 ml vlažné vody
  • 1 lžička cukru
  • 70 g sádla
  • 7 g sušeného droždí (nebo půlka čerstvého)
  • 2 lžičky soli
  • 450 g hladké mouky

Domácí rohlíky

  1. Sádlo necháme rozpustit. V obvyklém pořadí (nejprve tekuté a potom ostatní) dáme suroviny do pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí umotáme 10 rohlíků nebo bulek, pletýnek, uzlů, apod. Necháme na plechu cca 15 minut kynout v teple.
  2. Potom rohlíky nebo jiné tvary potřeme vlažným mlékem. Sypeme semínky, solí, kmínem nebo necháme jen tak bez ničeho a pečeme ve vyhřáté troubě na 210 - 230 stupňů 10 až 15 minut. Na dno dáme kastrůlek s vodou, aby se v troubě vytvořila pára.
  3. Domácí rohlíky přendáme na mřížku a necháme vystydnout.

Zdroj: Vaření.cz

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama