Měkké medové perníčky
Ingredience
400 g hladké mouky
140 g cukru moučka
100 g tuku na pečení
2 vejce
2 lžíce medu
2 lžičky perníkového koření
1 lžička sody
Postup přípravy
Cukr utřeme se dvěma vejci a změklým tukem na pečení, poté přidáme med a koření. Do této kašičky vmícháme mouku se sodou. Medu nedáváme víc, perníčky by byly tvrdé! Vypracujeme těsto a necháme 30 minut odpočinout v lednici.
Těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme libovolné perníčkové tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Medové perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut.
Měkké medové perníčky užijeme při každé příležitosti. Můžeme je péct o Vánocích, Velikonocích nebo takhle krásně zdobené třeba na Valentýna.
Další zajímavé recepty na vánoční perníčky najdete zde.