reklama

Nevíte, jak připravit lilek? V těchto receptech vás překvapí svou znamenitou chutí

Zapečený lilek s rajčaty a sýrem 

Ingredience

  • 1 střední bio lilek
  • 2 bio rajčata
  • 5 větviček bio tymiánu
  • 100 g sýra v bio kvalitě
  • sůl dle chuti
  • bio oregano
  • bio bazalka na ozdobu

Postup

  1. Lilek omyjeme, nakrájíme na větší kolečka či plátky a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Každé kolečko lilku posypeme špetkou soli a necháme přibližně 20 minut vypotit.
  2. Dáme předehřát troubu na 180 °C.
  3. Mezitím nakrájíme rajčata a bylinky. Sýr nakrájíme na tenké plátky nebo nastrouháme.
  4. Orosený lilek osušíme kuchyňskou utěrkou, poté na něj poklademe rajče, bylinky i sýr a dáme do trouby.
  5. Pečeme do zhnědnutí sýra, přibližně 30 minut, poté můžeme z trouby vyndat a podávat samostatně nebo ke kuskusu, rýži či těstovinám.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama