100 g cizrnové směsi na falafel (například Crispins)
1 vejce
200 ml mléka
20 g škrobu
50 g slaniny nakrájené na malé kostičky
100 g nastrouhaného tvrdého sýra
olej na smažení
vyzrálá cherry rajčátka
salát Frisée
bílý jogurt
česnek
sůl a chilli vločky
Postup
Do misky nalijeme mléko, rozšlehané vejce, přisypeme směs na falafel, škrob, slaninu a nastrouhaný tvrdý sýr. Těsto důkladně promícháme a necháme cca 5 minut odstát.
Mezitím si připravíme pánev, kterou pokapeme olejem a rozpálíme. Z těsta na pánvi tvoříme placky s drobným důlkem uprostřed. Ty smažíme na mírném plamenu, cca 3-4 minuty z každé strany.
Podáváme se šťavnatými rajčátky a salátem Frisée s jogurtovo-česnekovým dresinkem.