Cizrnové kuličky s drcenými rajčaty a těstovinami (4 porce)
Ingredience
160 g cizrny
2 vejce
70 ml olivového oleje
40 g strouhanky
40 g sýru eidam
400 g drcených rajčat
40 ml rajského protlaku
10 ml zeleninového vývaru
2 stroužky česneku
sůl, pepř, cukr, provensálské koření
Postup
Cizrnu večer zalijeme vodou a přes noc necháme nasáknout.
Druhý den ji propláchneme, uvaříme doměkka, slijeme a necháme vychladnout.
Rozmixujeme ji dohladka a přidáme vejce, strouhanku, sýr, lisovaný česnek, olej, sůl a koření.
Vše dobře promícháme a tvoříme menší kuličky, které dáme na pár minut zapéct do trouby.
Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu a připravíme si omáčku. Na olivovém oleji si orestujeme protlak, přidáme drcená rajčata, provensálské koření, sůl, cukr, zeleninový vývar, povaříme a dochutíme.
Těstoviny podáváme přelité omáčkou a cizrnovými kuličkami.