Cizrnová polévka (4 osoby)
Ingredience
- 2 lžíce hladké mouky
- 4 kuličky celého černého pepře
- 2 lžíce oleje
- 1/2 cibule
- 1 l zeleninového vývaru
- sůl
- 4 hrsti cizrny
- 4 hrsti mražené zeleniny s kukuřicí
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička majoránky
Zdroj: Celý recept najdete na vaření.cz
Postup
- Cizrnu namočíme přes noc do vody (alespoň na 10 hodin), poté ji uvaříme v jiné vodě doměkka (cca 1 hodinu).
- Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku s prolisovaným česnekem a zaprášíme hladkou moukou. Přisypeme zeleninu, cizrnu a zalijeme teplým vývarem.
- Polévku dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Necháme asi 30 minut vařit na mírném ohni.
- Poté cizrnovou polévku rozdělíme na dvě poloviny a jednu z nich rozmixujeme. Smícháme zpět dohromady.
- Takto připravenou cizrnovou polévku můžeme podávat.