reklama

Burger, falafel či kuře na kari: Cizrna v těch nejlahodnějších receptech

Cizrnová polévka (4 osoby)

Ingredience

  • 2 lžíce hladké mouky
  • 4 kuličky celého černého pepře
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 cibule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • sůl
  • 4 hrsti cizrny
  • 4 hrsti mražené zeleniny s kukuřicí
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička majoránky

Zdroj: Celý recept najdete na vaření.cz

Postup

  1. Cizrnu namočíme přes noc do vody (alespoň na 10 hodin), poté ji uvaříme v jiné vodě doměkka (cca 1 hodinu).
  2. Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku s prolisovaným česnekem a zaprášíme hladkou moukou. Přisypeme zeleninu, cizrnu a zalijeme teplým vývarem.
  3. Polévku dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Necháme asi 30 minut vařit na mírném ohni.
  4. Poté cizrnovou polévku rozdělíme na dvě poloviny a jednu z nich rozmixujeme. Smícháme zpět dohromady.
  5. Takto připravenou cizrnovou polévku můžeme podávat.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama