reklama

Chřestová sezona je tu: Vynikající recepty, které stojí za vyzkoušení

Pečený zelený chřest

Co budete potřebovat:

  • 1 svazek zeleného chřestu
  • 40 g másla

Podle chuti:

  • bylinková sůl
  • citron

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 180 °C.
  2. Chřest omyjeme a podle potřeby odřízneme zaschlé a zdřevnatělé konce. Škrabkou na zeleninu oloupejte spodní třetinu stonků od hlavičky směrem dolů. V případě opravdu čerstvého a mladého chřestu je to potřeba jen malinko.
  3. Chřest uložíme do máslem vymazaného pekáčku, posypeme hrubou bylinkovou solí, zakapeme citronem, poklademe plátky másla a vložíme do trouby. Chřest pečeme asi 15 - 20 minut, trochu změkne, ale zůstane na skus.

Pečený zelený chřest podáváme jako zeleninovou přílohu či chuťovku.

Další skvělý recept na pečený chřest najdete na vaření.cz.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama