BLOG Češka z Česka: Angreštové poháry
Hledáte recept na jednoduchý dezert, který nebude časově náročný, bude lehký a přitom velmi chutný? Blogerka Jana pro vás má tip na luxusní pohár s ovocem.
Češka z Česka
Jana tvoří blog Češka z Češka (https://www.ceskazceska.cz), ve kterém najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v České republice, lokální suroviny, využití kuchyňských známých i divokých bylinek, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska. Nechte si připomenout něco z české kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…
Ingredience
- 250 g angreštu
- 1,5 lžíce krupicového cukru
- 2 lžíce sirupu z bezinkových květů
- šťáva z ¼ citronu
- 200 ml smetany ke šlehání (33%)
tip navíc: Sladké sušenky nebo cukrářské piškoty
Postup přípravy
Angrešty (nejlépe zbavené stopek a bubáků) dejte do rendlíku s těžkým dnem a na mírném ohni je pozvolna zahřívejte a až povolí, rozmačkejte je. Přidejte cukr, sirup a citronovou šťávu a povařte. Směs nechte vychladnout.
Do skleniček plňte angreštovou směs a vyšlehanou šlehačku. Pro oslazení a na ozdobu můžete přidat cukrářské piškoty nebo sušenky.
Další tipy na skvělé recepty najdete zde.