reklama

Šest bezlepkových dezertů, které stojí za to vyzkoušet

Bezlepkový cheesecake s karamelem

Ingredience:

  • 12 ks polomáčených sušenek
  • 20 g tvarohu
  • 80 g másla
  • 200 g bezlaktózová šlehačka
  • 250 g mascarpone
  • 3 lžičky medu

Postup:

  1. Sušenky nadrtíme najemno pomocí mixéru, vysypeme jimi spodní vrstvu formy, zalijeme rozehřátým máslem a pečlivě upěchujeme. V míse si smícháme mascarpone s tvarohem a přidáme vyšlehanou šlehačku se ztužovadlem (lze použít i želatinu ke zpevnění, ale ztuhne i bez). Dále osladíme medem a zamícháme. Rozprostřeme krém na sušenkovou vrstvu a necháme min. 5 hodin uležet v lednici.
  2. Zde jsem dort zdobila českokrumlovským tekutým karamelem od Vaška, ale lze i ovocem nebo dle vaší chuti.

Autor: Alena Urbanová

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama