reklama

Zkusili jsme vánoční cukroví bez cukru a mouky. Chutnalo i mužům

Čokoládové raw košíčky

Ingredience:

  • 100 g sušených švestek
  • 50 g ovesných vloček
  • 50 g mandlí
  • 100 g hořké čokolády
  • 1 polévková lžíce kokosového oleje

Postup

  1. Nejdříve si sušené švestky rozmačkáme vidličkou na kaši a poté je dáme do misky. Zalijeme je horkou vodou tak, aby byly těsně pod hladinou, a necháme odležet.
  2. Mezitím rozmixujeme ovesné vločky s mandlemi, přidáme 2 polévkové lžíce švestek a pořádně zamícháme.
  3. Připravíme si košíčky na muffiny. Základ z ovesných vloček dáme na dno košíčku, na něj navrstvíme švestkovou náplň. Až budeme mít hotovo, dáme košíčky do mrazáku.
  4. Mezitím si připravíme horkou lázeň na čokoládu. Celou tabulku čokolády dáme do hrnce spolu s 1 polévkovou lžící kokosového oleje a počkáme, až se nám rozehřeje.
  5. Až bude čokoláda připravená, vyndáme košíčky z mrazáku a ještě je zalijeme hořkou čokoládou. Chvilku počkáme a poté dáme zpět do mrazáku ztuhnout. Skladujeme v chladu.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama