reklama

3 recepty na dezerty lepší než z cukrárny

Čokoládová pěna s malinami

Ingredience:

  • 100 g čokolády (podíl kakaa 55 %)
  • 180 ml smetany 
  • 75 g malin
  • kakao (holandského typu) na posyp

Ingredience na omáčku:

  • 60 g čokolády
  • 40 g másla
  • 100 ml vody 100
  • 2 kávové lžičky kakaa (holandského typu)

Postup

  1. Polovinu smetany přivedeme k varu, poté přidáme čokoládu a rozpustíme ji do hladka.
  2. Zbylou smetanu vyšleháme do tuha a zlehka ji smícháme s rozpuštěnou čokoládou. 
  3. Vzniklou směsí plníme polovinu formičky nebo skleničky.
  4. Poté přidáme maliny, zbylou směs nalijeme navrch a dáme vychladit do lednice, před servírováním povrch pěny posypeme kakaem.
  5. Omáčku připravíme tak, že všechny suroviny jednoduše na mírném ohni zahřejeme a smícháme.
  6. Touto omáčkou pak poléváme vychlazenou pěnu. 

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama