Bramborové knedlíky plněné pohankou
Ingredience
- 150 g špaldové celozrnné mouky
- 200 g pohanky loupané (např. Probio)
- 500 g brambor
- 100 g uzeného tofu
- 1 vejce
- 1 cibule
- 1 česnek
- 1 svazek petržele
- 1 muškátový oříšek
- 1 estragon
- sůl
Postup
- Vychladlé uvařené brambory nastrouhejte a smíchejte s vejcem, osolte a přidejte tolik hrubé mouky, aby vzniklo tvárné těsto. Nechte odležet a přichystejte si náplň.
- Na cibulce usmažte na kostičky nakrájené uzené tofu. Do pánve přidejte pohankovou lámanku, zalijte 250 ml horké vody, dochuťte kořením, přiveďte k varu a odstavte.
- Vychladlou směsí plňte knedlíky, které pak vařte v osolené vroucí vodě několik minut, dokud neplavou na hladině.
Tip: Bramborové knedlíky podávejte s kysaným zelím. Milovníci masa si mohou místo tofu dopřát špek.