reklama

Není to buřt, co budete grilovat

Letošní sezona patří kvalitním grilovacím klobásám!

Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Žena.cz neovlivňuje jeho obsah a není jeho autorem.
Foto: komerční článek

Párek klobás z ohně je nad kdejaký umouněný špekáček. Stojí ale za to vybírat poctivě, můžete totiž snadno skočit na špek. Zaměřte se na složení – zvláště pak na podíl masa.

Obchodní řetězec Albert nabízí řadu výběrových uzenin určených ke grilování bez obsahu alergenů a lepku. Zákazníci si mohou zvolit z klasické BAVORSKÉ KLOBÁSY a pikantní KLOBÁSY LANGOLT, za jejichž jakost můžeme dát ruku do ohně. Jak ale ony kvality neproměnit v prach?

Opékání uzenin představuje pravý křest grilem. Aby klobása neztratila nic ze své šťavnatosti, držte se následujícího. Před samotným grilováním ji nechte zteplat na pokojovou teplotu, nikdy ji nenařezávejte, napnuté střívko chraňte marinádou z olivového oleje a s trpělivostí ji připravujte jen na mírném plamenu.

Inspirovat se můžete nejen zmíněnými radami, ale též naším videoreceptem na italskou ciabattu s grilovanou klobásou a olivami. Uvidíte, že sklidíte prázdné talíře a nejednu pochvalu. Tím však není všemu grilování konec. Vždyť Albert nabízí také široký výběr vepřového a kuřecího masa marinovaného ve směsi voňavých bylinek či několik variant oblíbených kořeněných burgerů.

Nyní navíc máte možnost vyhrát jedno z patnácti personifikovaných razítek na maso, zhotovených uměleckým kovářem. Soutěžní otázku spolu se zněním pravidel naleznete zde.

Nezbývá než to rozpálit!

Video: komerční článek

RECEPT: Ciabatta s klobásou a olivami

150 g černých oliv Albert Quality
polévková lžíce extra panenského olivového oleje Albert Quality
4 ciabatty
4 Albert klobásy Langolt
1 sklenice sterilovaných paprik Albert Quality
50 g rukoly

1. Olivy pokrájejte a vsypte do větší misky; zakápněte olivovým olejem a vše promíchejte.
2. Ciabatty podélně rozkrojte – na vnitřní stranu jedné z polovin poté rozprostřete olivovou směs.
3. Klobásy opečte na rozpáleném grilu či grilovací pánvi; obracejte je zásadně kleštěmi. Hotové je pak položte na pečivo s přichystaným olivovým lůžkem.
4. Navrch přidejte proužky papriky, hrst rukoly a přiklopte druhou půlkou ciabatty.

Nechte si chutnat!

reklama
reklama
reklama