reklama

Její vůni zná každý. Květy levandule jako přísada do marmelád či sirupů, jsou božské

 Domácí levandulový sirup

Ingredience

  • 100 g levandulových květů
  • 1 BIO citron
  • 200 g BIO třtinového želírovacího cukru
  • 1 lžička kyseliny citronové
  • 150 g třtinového cukru

Postup

  1. Květy oberte ze stonků (100 g odpovídá asi čtyřem hrstem květů) a vložte na dno hrnce.
  2. Citron pokrájejte na tenké plátky a vyskládejte na květy. Zalijte litrem převařené ale zchladlé vody a nechte pod pokličkou louhovat přes noc nebo lépe celých 24 hodin.
  3. Sceďte květy přes plátýnko a vyždímejte je, co to půjde. Do tekutiny přidejte cukr, želírovací cukr a kyselinu citronovou, začněte svářet a míchat, dokud se vše nerozpustí. Zredukujte tekutinu asi o třetinu, slijte sirup do hermeticky uzavíratelných lahviček, otočte dnem vzhůru a nechte zchladnout.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama