Slovinská kuchyně nabízí nepřeberné množství laskomin. Ať upřednostňujete slané, nebo sladké, Slovinsko vás bohatě pohostí. Vyzkoušet můžete třeba jedno z nejznámějších slovinských jídel, kranjskou klobásu, která se pyšní titulem "specialita s geografickým původem" a má certifikovaný recept výroby, předepisující použití mas nejvyšší kvality v jasně daném poměru. Jste-li na polévky, pak můžete vyzkoušet tu typicky slovinskou. Říká se jí jota a vaří se ze směsi fazolí, kysaného zelí a brambor, někdy se do ní přidává uzenina. Ochutnat můžete i velmi oblíbené pečivo, burek, který najdete ve stáncích téměř na každém rohu. Jedná se o produkt z tenkého nekvašeného těsta, plněný především mletým masem, sýrem, bramborami nebo špenátem. Vynechat byste neměli ani tzv. poticu, originální slovinský dezert vyrobený z kynutého těsta a plněný různými náplněmi (obvykle vlašskými ořechy, mákem, medem či estragonem).
Centrum.cz | Atlas.cz 1999 – 2024 © Economia, a.s. | O nás | Všechny služby | Volná místa
Inzerce | Služby firmám | Všeobecné podmínky | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Zpracování osobních údajů | Audiovizuální mediální služby | Nápověda
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.