BLOG Rychlé Fit Recepty: Čokoládový cheesecake
Máte rádi cheesecake? Co si vyzkoušet tenhle čokoládový a ve fit verzi!
Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty
Blanka se rozhodla v únoru 2018 pro velkou změnu. Spočívala především v oblasti zdravého životního stylu, který doposud neměla. Naštěstí ve svých 25 letech si uvědomila, že je načase s tím něco dělat. Založila si Instagram s myšlenkou, že tam bude dávat fotky svých jídel, díky kterým bude mít přehled nad tím, co jí.
"Všichni chceme být zdraví, ale nikdo pro to nechce nic dělat. Tak proč neudělat něco pro sebe, cítit se dobře a být zdravý jen tím, že jíte zdravější jídla? Je to jen o tom, chtít. Spoustu inspirace najdete na mém Instagramu @rychle_fit_recepty. Mějte krásný den!"
Poslední dobou mám nějakou krizi, kdy nevím, co péct. Většinou vezmu mísu, pár ingrediencí a půl hodiny stojím a čekám, až mě něco napadne. Po půlhodinovém uvažování, co udělám, vznikl tento cheesecake (pokud se tak dá vůbec nazvat). Každopádně je opravdu výborný a velice jednoduchý.
Budete na něj potřebovat:
Korpus:
- 170 g vypeckovaných datlí
- 150 ml vody
- 30 g mandlové mouky nebo mletých mandlí
Krém:
- 2 vaničky měkkého tvarohu
- 2 čokoládové pudinky v prášku
- 300 ml mléka
- 10 g kakaa
- 2 vejce
- 50 g sladidla
- 4 čtverečky čokolády
Poleva:
- rozpuštěná čokoláda
- oříšky
Postup:
Datle se nakrájí na malé kousky, přilije se k nim voda a nechají se cca hodinu odstát. Poté se mixérem rozmixují na kaši a přidá se k nim mouka. Nakonec těsto dáme na dno formy (24cm průměr) a dáme do trouby na 180 °C a cca 10 minut. Ve vodní lázni se rozpustí čokoláda, mezitím se smíchají všechny ingredience na krém a nakonec se přilije čokoláda. Těsto se vylije na upečený korpus a nechá se péct dalších 20 minut. Nakonec necháme koláč vychladnout a polijeme čokoládou.
Dobrou chuť!