BLOG Live With Anny: Velikonoční nádivka
Není těch vajíček o Velikonocích už nějak moc? Co takhle vyzkoušet nádivku bez vajec a ještě k tomu ve zdravé variantě? Budete určitě mile překvapeni.
Anna Tůmová
Vždy jsem byla nadšenec do vaření a hlavně pečení. Jenže jsem každý den stála před tou samou otázkou - Co uvařit k večeři?
Na internetu mi chyběly zdravé, rychlé a jednoduché recepty, a tak jsem se pustila do vytváření vlastních. Avšak cesta k nalezení toho (pro mě) pravého a zdravého stylu stravování byla dlouhá a na mém blogu (i YouTube kanálu) je podrobně zmapovaná.
Aktuálně se věnuji primárně natáčení videoreceptů, protože si myslím, že jsou tak nejpřínosnější. Z mé zkušenosti se receptu tolik nebojím, když vidím, že jeho postup hravě zvládnu.
Najdete tady zdravější recepty na jídla, která si i tak zachovala výbornou chuť a hlavně jsou prověřené mojí rodinou :)
Velikonoční nádivka
1 plech | příprava: 30 minut + pečení | SNADNÉ
- 200 g červené čočky (uvařte v cca 350 ml slané vody)
- 200 g jáhel (uvařte v cca 400 ml slané vody)
- 2 větší stroužky česneku
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžička kurkumy
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 jarní cibulky
- 1 červená paprika
- 130 g baby špenátu (nebo mladé kopřivy - pokud najdete)
- olej a pohanková mouka na vysypání formy (nebo použijte pečicí papír)
Nádivka je po upečení opravdu hodně křehká. Doporučuji ji udělat předem, dát vychladit a nechat přes noc v ledničce. Nádivka si tak už bude držet svůj tvar i po ohřátí.
Na postup mrkněte do videa :).