BLOG Live With Anny: Valentýnský dort
Užijte si letošního Valentýna zdravěji, plného barev a chutí ovoce!
Anna Tůmová
Vždy jsem byla nadšenec do vaření a hlavně pečení. Jenže jsem každý den stála před tou samou otázkou - Co uvařit k večeři?
Na internetu mi chyběly zdravé, rychlé a jednoduché recepty, a tak jsem se pustila do vytváření vlastních. Avšak cesta k nalezení toho (pro mě) pravého a zdravého stylu stravování byla dlouhá a na mém blogu (i YouTube kanálu) je podrobně zmapovaná.
Aktuálně se věnuji primárně natáčení videoreceptů, protože si myslím, že jsou tak nejpřínosnější. Z mé zkušenosti se receptu tolik nebojím, když vidím, že jeho postup hravě zvládnu.
Najdete tady zdravější recepty na jídla, která si i tak zachovala výbornou chuť a hlavně jsou prověřené mojí rodinou :)
Valentýnský dort
20cm dort | příprava: 40 minut + tuhnutí | SNADNÉ
Základní vrstva
- 200 g mandlí
- 1 lžíce kokosového tuku
- 200 g datlí
Bílý krém
- 200 g kešu ořechů (namočených aspoň 2 hodiny předem)
- 70 g kokosového tuku
- cca 30 ml vody
Růžový a fialový krém
- 200 g zmražených jahod (nechte je rozpustit do pokojové teploty)
- 600 g manga
- 200-300 g kokosového tuku (záleží na množství šťávy z ovoce)
- + na fialovou barvu 50 g borůvek
Na postup mrkněte do videa. :)