BLOG Live With Anny: Donuts z kynutého těsta | pečené a plněné
Donuts nebo koblihy se dají udělat i pečené, a přesto jsou naprosto dokonalé! Koukněte se na jednoduchý trik, jak si koblihy s dírou udělat doma a jak je případně i naplnit.
Anna Tůmová
Vždy jsem byla nadšenec do vaření a hlavně pečení. Jenže jsem každý den stála před tou samou otázkou - Co uvařit k večeři?
Na internetu mi chyběly zdravé, rychlé a jednoduché recepty, a tak jsem se pustila do vytváření vlastních. Avšak cesta k nalezení toho (pro mě) pravého a zdravého stylu stravování byla dlouhá a na mém blogu (i YouTube kanálu) je podrobně zmapovaná.
Aktuálně se věnuji primárně natáčení videoreceptů, protože si myslím, že jsou tak nejpřínosnější. Z mé zkušenosti se receptu tolik nebojím, když vidím, že jeho postup hravě zvládnu.
Najdete tady zdravější recepty na jídla, která si i tak zachovala výbornou chuť a hlavně jsou prověřené mojí rodinou :)
Donuts z kynutého těsta
10 kusů | příprava: 40 minut + kynutí a pečení | SNADNÉ
- 100 ml teplé vody
- 1 lžíce kokosového cukru
- 15 g droždí
- 250 g špaldové mouky
- 40 g kokosového cukru
- 50 g kokosového oleje
- 1 lžička kvalitního vanilkového extraktu (Bourbon)
čokoládová poleva
- 100 g kvalitní hořké čokolády
- lžička kokosového tuku
(čokoládu s tukem stačí rozpustit na vodní lázni)
Datlový karamel
- 50 g datlí
- 100 ml vody
(vše jsem rozmixovala do hladké kaše, pokud chcete slaný karamel, přidejte sůl :))
Na zdobení jsem použila to, co jsem doma našla
- kakaové boby
- plátky mandlí
- strouhaný kokos
- nasekané ořechy
- datlový sirup