BLOG Live With Anny: Domácí mango granola
Domácí granola jde vytvořit bez cukru a bez vloček. No a dokonce i s chutí manga. Mrkněte, jak na to!
Anna Tůmová
Vždy jsem byla nadšenec do vaření a hlavně pečení. Jenže jsem každý den stála před tou samou otázkou - Co uvařit k večeři?
Na internetu mi chyběly zdravé, rychlé a jednoduché recepty, a tak jsem se pustila do vytváření vlastních. Avšak cesta k nalezení toho (pro mě) pravého a zdravého stylu stravování byla dlouhá a na mém blogu (i YouTube kanálu) je podrobně zmapovaná.
Aktuálně se věnuji primárně natáčení videoreceptů, protože si myslím, že jsou tak nejpřínosnější. Z mé zkušenosti se receptu tolik nebojím, když vidím, že jeho postup hravě zvládnu.
Najdete tady zdravější recepty na jídla, která si i tak zachovala výbornou chuť a hlavně jsou prověřené mojí rodinou :)
Domácí mango granola - bezlepková
cca 9 porcí | příprava: 20 minut + pečení | SNADNÉ
- 200 g mangového pyré (očistěné a rozmixované mango)
- 30 g kokosového tuku
- 30 g sezamu
- 50 g slunečnicových semínek
- 35 g vlašských ořechů (klidně přidejte více, já použila zbytek, co jsem měla doma)
- 100 g mandlí
- 100 g kešu
- 30 g jáhlových pukanců (pokud chcete paleo granolu, tak vynechte)
- 40 g kokosu (používám bio, ten není tak suchý)
- 100 g pokrájených švestek
- 100 g rozinek
- na dochucení - lžička skořice nebo lžíce kakaa
Mrkněte na video, ať víte, jak na to. :)