BLOG Live with Anny: Bezlepkový perník
Perník - ten prostě miluju! No a tady v mé oblíbené bezlepkové a úžasně vláčné variantě!
Anna Tůmová
Vždy jsem byla nadšenec do vaření a hlavně pečení. Jenže jsem každý den stála před tou samou otázkou - Co uvařit k večeři?
Na internetu mi chyběly zdravé, rychlé a jednoduché recepty, a tak jsem se pustila do vytváření vlastních. Avšak cesta k nalezení toho (pro mě) pravého a zdravého stylu stravování byla dlouhá a na mém blogu (i YouTube kanálu) je podrobně zmapovaná.
Aktuálně se věnuji primárně natáčení videoreceptů, protože si myslím, že jsou tak nejpřínosnější. Z mé zkušenosti se receptu tolik nebojím, když vidím, že jeho postup hravě zvládnu.
Najdete tady zdravější recepty na jídla, která si i tak zachovala výbornou chuť a hlavně jsou prověřené mojí rodinou :)
Bezlepkový perník
nádoba 18 x 25 cm | příprava: 15 minut + pečení | SNADNÉ
- 150 g jáhlové mouky
- 100 g pohankové mouky
- 50 g kokosové mouky
- 1 lžička jedlé sody
- půl lžičky perníkového koření
- 2 lžíce kakaa
- 350 ml teplé vody
- 3 lžíce sladidla
- 30 g kokosového tuku
- 50 g rozinek
- 50 g vlašských ořechů
Tip: Perník můžete, jako já, po vychlazení ještě potřít domácí marmeládou a polít rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládou.
Mrkněte na video, ať víte, jak si tuto dobrotu doma připravit.